Our office is open to serve clients via phone and video.

Learn more

Name that Holiday tune!

holiday record sliding out of vintage record sleeve

From malls to grandma’s house to your own Christmas playlist, you’ve probably heard these holiday songs hundreds of times. But do you really know the lyrics as well as you think? Take our holiday tune quiz to check your knowledge. Simply pick the correct tune to match the lyrics offered.

  1. “Round yon virgin mother and child”

a.     Jingle Bells

b.     Silent Night

c.     I’ll Be Home for Christmas

d.     We Three Kings

  1. “Bearing gifts we traverse afar”

a.     Jingle Bells

b.     Silent Night

c.     I’ll Be Home for Christmas

d.     We Three Kings

  1. “And Heaven and nature sing”

a.     Away in a Manger

b.    Joy to the World

c.     While Shepherds Watched

d.     White Christmas

 

  1. “Tis the season to be jolly”

a.     Deck the Halls

b.     While Shepherds Watched

c.     Jingle Bells

d.     God Rest Ye Merry Gentlemen

 

  1. “God and sinners reconciled”

a.     O Come O Come Emmanuel

b.     O Come All Ye Faithful

c.      Hark the Herald Angels Sing

d.     The First Noel

  1. “Disperse the gloomy clouds of night”

a.     O Come All Ye Faithful

b.     O Come O Come Emmanuel

c.      Hark the Herald Angels

d.     The First Noel

7. “Joyful and triumphant”

a.     O Come All Ye Faithful

b.     Joy to the World

c.      Deck the Halls

d.     Ave Maria

 

  1. “Looked down where he lay”

a.     The First Noel

b.     O Little Town of Bethlehem

c.     Joy to the World

d.     Away in a Manger

 

  1. “O tidings of comfort and joy”

a.     God Rest Ye Merry Gentlemen

b.     The First Noel

c.      Ding Dong Merrily on High

d.     Away in a Manger

 

  1. “On a cold winter’s night that was so deep”

a.     Away in a Manger

b.     The First Noel

c.      Ave Maria

d.     Deck the Halls

Answers:

1. b   2. d   3. b   4. a   5. c   6. b   7. a   8. d   9. a   10. b

Back to issue